0

De voordelen van e-learning in de zorg

Gepubliceerd op: Suzanne van Doorn

De zorgsector staat voor flinke uitdagingen. De gemiddelde Nederlander wordt namelijk steeds ouder en heeft meer behoefte aan zorg. Daarnaast krijgt de zorg in een razend tempo te maken met nieuwe technologieën. Als zorgorganisatie is het daarom belangrijk om de kennis en vaardigheden van je team up-to-date te houden. E-learning in de zorg is daar ondertussen een onmisbaar hulpmiddel voor geworden. In deze blog vertellen wij je daar meer over.

Aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving

Als zorgorganisatie wordt er nogal wat van je gevraagd. De inspectie verwacht dat jouw team handelt vanuit de wet- en regelgeving en kwaliteitskaders. Dit houdt in dat je deskundige zorgprofessionals in je team hebt die continu getraind en bijgeschoold worden. Ook zorgverzekeraars en gemeenten hameren hier steeds meer op.

Zorg e-learning helpt je hierbij door de voortgang van je medewerkers bij te houden in overzichtelijke rapportages. Dit maakt het eenvoudiger om te voldoen aan eisen, zoals verplichte nascholing en certificering. Ook zorgt het ervoor dat je voorbereid bent op audits en inspecties.

Daarnaast speel je met zorg e-learning snel in op nieuwe regelgeving of kwaliteitskaders. Je kunt trainingen namelijk eenvoudig aanpassen en direct beschikbaar maken voor je team. Zo weet je zeker dat je team op de hoogte blijft.

Zorg e-learning is flexibel en toegankelijk

In de zorg heb je te maken met onregelmatige diensten en wisselende roosters. Daardoor kan het lastig zijn om iedereen bij elkaar te krijgen voor een training op locatie. Met e-learning hoef je je daar geen zorgen om te maken. Je team krijgt de mogelijkheid om te leren waar en wanneer het uitkomt. Dit betekent dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen, zonder dat dit ten koste gaat van jullie dagelijkse processen.

Met zorg e-learning bespaar je kosten

Hoewel trainingen op locatie ideaal zijn om groepsgewijs in te zoomen op een specifiek thema, kan dit ook een flinke kostenpost zijn voor je organisatie. Denk aan trainers, locatiehuur en reiskosten. Met zorg e-learning kun je jouw personeel op een snelle en kostenefficiënte manier trainen in een bepaald onderwerp. Bovendien kunnen ze opgedane kennis gelijk toepassen in de praktijk.

Met zorg e-learning verbeter je de kwaliteit van jouw zorg

Heb je een groot team of meerdere vestigingen? Met e-learning zorg je ervoor dat alle medewerkers dezelfde training krijgen, ongeacht hun locatie of functie. Daarmee verklein je het risico op verschillen in kennisniveau of werkwijzen én weet je zeker dat iedereen dezelfde standaard aanhoudt. Door zorg e-learning centraal in te zetten, kun je bovendien makkelijk nieuwe protocollen en richtlijnen toevoegen aan het lesmateriaal.

Zorg e-learning is beschikbaar in allerlei leervormen

Urenlang voor een beeldscherm hangen? Dat is al lang niet meer van deze tijd. En al helemaal niet in de zorg, waar tijd schaars is. Om leren leuk, afwisselend en efficiënt te houden, vind je op moderne zorg e-learning platforms verschillende leervormen. Denk daarbij aan podcasts, webinars, we-learning (gezamenlijk leren) en essentials (trainingen van maximaal 5 minuten). Dit maakt het leerproces niet alleen leuker, maar ook effectiever.

Aan de slag met e-learning in de zorg?

Een ding is duidelijk: de zorg kan niet meer om e-learning heen. Het geeft jou en je team de kans om flexibel, kostenefficiënt en consistent te blijven leren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zorg e-learning voor jouw organisatie? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op voor een online kennismaking.