0

Zo ontstond het slimme zorgportaal KliXonline

Gepubliceerd op: Suzanne van Doorn

Zo ontstond het slimme zorgportaal

De arbeidsmarkt in de zorg is in een spagaat terechtgekomen. Onze bevolking wordt namelijk steeds ouder - en de vraag naar goede zorg neemt alleen maar toe. Als het beleid niet verandert, ontstaat er in de nabije toekomst een flink tekort aan zorgprofessionals. Hoe wij dat op willen lossen? Met KliXonline: het slimme portaal voor de zorg. In deze update vertellen wij je meer over het ontstaan van KliXonline.

Gezocht: deskundige zorgprofessionals

Terwijl de zorgvraag in Nederland blijft toenemen, hebben zorgaanbieders grote moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. De meest voor de hand liggende oplossing? Een duur extern bureau inschakelen. Toch vissen zorgaanbieders daarmee vaak achter het net. De kracht is bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor de korte termijn óf voldoet eigenlijk niet aan de gestelde eisen…

Het achterliggende probleem? Eenmalige controle van de bevoegd- en bekwaamheden. Daardoor is het portfolio van de zorgprofessional niet actueel. Ook is er regelmatig geen match, waardoor de arbeidsplaats niet wordt vervuld.

Een oplossing voor zorgaanbieders én zzp’ers

In de zomer van 2019 ontstond het idee voor KliXonline: dé oplossing voor een toekomstbestendige zorgarbeidsmarkt. Als organisatieadviseurs in de zorg constateerden wij - Daphne Freese en Suzanne van Doorn - dat zorgorganisaties de kwaliteit van hun medewerkers onvoldoende in het vizier hadden. Ook betaalden ze vaak hoge kosten aan bureaus die de werving en selectie regelden.

Dat moet toch anders kunnen? Wat ons betreft wel. Met KliXonline willen wij een inclusieve, wendbare en toekomstgerichte zorgarbeidsmarkt realiseren. Dit doen wij door de beschikbaarheid en zichtbaarheid van zorgprofessionals te vergroten en vraag en aanbod effectief samen te brengen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Benieuwd waar we staan met de ontwikkeling van KliXonline? Lees snel verder of meld je aan voor onze nieuwsbrief.